A mindennapi munkánk során számos olyan kiváló szakemberrel ismerkedtünk már meg, akikről úgy érezzük, hogy egy konferencián előadott prezentáció vagy kerekasztal beszélgetés idejénél sokkal tovább hallgatnánk még gondolataikat, történeteiket, szívesen megismernénk közelebbről karrierjük útját, személyiségüket, kihívásaikat. Egy régóta dédelgetett álmunk vált most valóra azzal, hogy velük ülünk kéthetente a mikrofon mögé, hogy nektek is bemutathassuk őket.

 

Keressétek fel a stílusosan COM-FORTH ZÓNA névre keresztelt podcast csatornánkat ott, ahol a legjobban szeretitek hallgatni ezeket a tartalmakat. És persze már azt is alig vártuk, hogy kimondhassuk: iratkozzatok fel! Megtaláltok minket az alábbi felületeken:

 

▶️Spotify

▶️YouTube

▶️Apple Podcasts
▶️Google Podcasts
▶️Amazon Music

 

Íme egy kis ízelítő abból, hogyan zajlott az első adás felvétele:

 

 

 

A komfortzónánk elhagyásában Németh Gábor, a Foxconn globális cégcsoporthoz tartozó Cloud Network Technology komáromi gyáregységének üzletágvezetője volt partnerünk, aki már több alkalommal adott elő a Com-Forth rendezvényein. 15 év tapasztalatait és az üzletágvezető pozícióig ívelő út mérföldköveit meséli el, miközben érintjük a logisztika (supply chain management) kihívásait és azokat a feltörekvő technológiákat, amikre érdemes odafigyelnünk a közeljövőben.

 

 

🗨️"Akkor ez egy szakmai műsor, ami csak IT-soknak és mérnököknek szól?" Nem.

Műsortervünk alapján az adások első felében a vendégünk szakmai előmenetelét járjuk körbe. Arra vagyunk kíváncsiak, hogyan és miként jutott jelenlegi pozíciójába, mi alapján döntötte el egykor, hogy ebbe az irányba fordítja érdeklődését. Felidézzük pályakezdését és azt, hogy karrierjének felfelé ívelő útján milyen nehézségekkel szembesült, voltak-e legyőzendő akadályai vagy egyenes út vezetett idáig.

A második félidőben 5 állandó kérdés mentén tematizáljuk a beszélgetést, és arra kérjük meghívottunkat, hogy válasszon 1 technológiát, aminek fejlődését kíváncsian követi, és úgy érzi másoknak is érdemes. Nevezzen meg 1 soft skillt, amit fontos emberi tulajdonságnak tart, majd meséljen 1 vezetői kihívásról, amellyel már meg kellett küzdenie és tanulsággal szolgált számára. Könnyedebb vizekre evezve pedig 1 művészeti alkotást is bemutat nekünk, ami valamilyen szempontból fontos üzenettel, jelentéssel bír az életében, de persze akad olyan helyzet is, amikor pont ez bizonyul a nehezebb kérdésnek. És persze nem is zárhatnánk stílusosabban a Com-Forth Zóna adásokat, ha nem térnénk ki 1 személyes történetre, amely során a beszélgetőtársunk kilépett a hétköznapi keretek közül és olyan szerepben vagy szituációban kellett helytállnia, amely messze túlmutatott az addig megszokott rutinjain.

A Com-Forth Zóna Podcast nem egy szigorú értelemben vett ipar 4.0 tematikájú sorozat, de persze nem kanyarodunk messzire ettől a témakörtől sem. Azoknak, akik érdeklődnek az alaptevékenységünket meghatározó ipari informatika, adatgyűjtés, kiberbiztonság, IT/OT és egyéb népszerű témakörök iránt azért ajánljuk meghallgatásra az egyes epizódokat, mert mindezeket érintve ismerkedhetnek meg színes egyéniségekkel, élettörténetekkel. Azoknak pedig, akik mindeddig egyáltalán nem érdeklődtek ezen szakma és társterületei iránt, azért ajánljuk, mert ezekben a felvételekben elsősorban az a szempont érvényesül, amit a gyártásban is hangoztatunk: az emberközpontúság.  Mindez tehát egy olyan új, egyszerre szakmai és hétköznapi tartalom a hazai podcastok között, amelyet érdeklődési területtől bárkinek örömmel ajánlunk figyelmébe.

 

A felvételeinknek a MEPod stúdió ad otthont, ahol hozzáértő segítséget kapunk a vágásban és a végleges hanganyag tökéletesítésében, hogy kiváló minőségben oszthassuk meg veletek az adásainkat. A professzionális, de egyben otthonos környezet abban is segített, hogy mi csak a lényegre fókuszáljunk, és magabiztosan vágjunk bele egy számunkra eddig ismeretlen műfajba.

 

Izgatottan várjuk visszajelzéseiteket, tartsatok velünk!

 

podcast Com-Forth Zóna Kávé mellé

Írta: Szentléleky-Szabó Ágnes

2022-ben csatlakoztam a Com-Forth csapatához, ahol a korábban elindított inbound marketing stratégia fejlesztésén dolgozom, hogy tapasztalt mérnök kollégáink és remek értékesítési csapatunk munkáját minél szélesebb körben megismerhessék. Közel 10 éves PR és marketingkommunikációs tapasztalataimat eddig főleg pénzügyi területen és a turizmus-vendéglátásban szereztem. Igazán izgalmas belecsöppennem az ipar 4.0 világába, és részese lenni egy folyamatos fejlődésben lévő szakterületnek.